Fikri Haklar

Merhaba sevgili ziyaretçi,
Bu sitedeki bazı yazılar zaman damgası ile korunmaktadır. Yazıları kaynak göstermeden paylaşmanız durumunda yasal yollara başvurma hakkımı elimde bulunduruyorum. Yazı kaynağını aşağıdaki örnekteki gibi belirtmelisiniz:
<a href=”http://www.konudeposu.blogspot.com/yazının-bağlantısı“>Bu yazı; Konu Deposu Blogun tarafından, 15.16.2015 tarihinde,www.konudeposu.blogspot.com‘de yayınlanmıştır.</a>
  • Yasal Altyapı
5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu‘na göre zaman damgası, bir elektronik verinin, üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı ve / veya kaydedildiği zamanın tespit edilmesi amacıyla, elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı tarafından elektronik imzayla doğrulanan kaydı ifade eder.
Damgalama işlemi sonrası, o dokümanın, hangi tarihte oluşturulduğu ve üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığı sayısal ortamda doğrulanmış olur.
Zaman damgası, kişilerin kendilerine ait elektronik verilerin üzerindeki fikri mülkiyet haklarının belirlenmesinde kaynaktır.
  • Zaman Damgası Nedir?
Zaman Damgası, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu 3.maddesinde de belirtildiği gibi “Bir elektronik verinin, üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı ve / veya kaydedildiği zamanın tespit edilmesi amacıyla, elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı tarafından elektronik imzayla doğrulanan kayıt” olarak tanımlanmaktadır.
Zaman damgası elektronik ortamda, üzerinde zaman bilgisi olması gereken tutanak, sözleşme, doküman ve benzeri her türlü elektronik verinin, belirli bir zamandan önce var olduğunu kanıtlamak için kullanılır.
Ayrıntılı bilgi için sahiplen.com‘u ziyaret edebilir, içeriklerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder