4.5G Ne Zaman Gelicek

Merhabalar arkadaşlar bugünki yazımızda 4.5G Ne Zaman Gelicek.4.5G ihalesinin sona ermesiyle birlikte akıllardaki soru şu:4.5G neyi ifade ediyor? Ne kadar hız sunuyor? Ne zaman hayatımıza giricek? Mevcut elefonlarımızla 4.5G'yi kullanabilicek miyiz?Hız artınca internet fiyatları düşecek mi? Bugün bu sorularn hepsini birazdan sizlerle açıklıyacam arkadaşlar.

4.5G Ne zaman gelicek



4.5G TAM OLARAK NEDİR?

Dördüncü nesil kablosuz iletişim ağlarına genel olarak 4G adı veriliyor.Ülkemizde ise 4G'nin daha gelişmiş bir sürümünün (LTE Advanced) kullanılacak olması nedeniyle 4G yerine 4.5G kullanılıyor.Şu anki 3G şebekesi yoğunluğunun olmadığı zamanlarda 20-25Mbps'lik hızlara ulaşılabiliyor Ancak bu hızların kağıt üzerindeki teorik sayılar olduğunu belirtmekte fayda var.


4.5G Özellikleri

Evet arkadaşlar açıkca konuşulması gerekirse bu resmi gördüğümde hayal gibi geldi ama gerçekti..:)


4.5G'Yİ KİMLER KULLANABİLİCEK?

4G  destekli telefonlar 4.5G'yi kullanabilicekler.Piyasaya son 1 - 2 senede çıkan telefonların çoğunda 4G desteği bulunuyor.


HTC One M9, Samsung Galaxy S6, İPhone 6, İPhone 6 Plus, İPad Air 2 gibi Cihazlar, 4G'yi dolayısıyla 4.5G'yi destekleyen cihazlar arasında


4.5G Yİ NE ZAMAN KULLANICAZ?

4.5G için beklememiz gereken tarih 1 Nisan 2016...


Beni dinleyip :) Okuduğunuz için teşekkür ederim..!

Bide arkadaşlar sizlerden tek ricam.Okuduğunuz YAZI - KONU'larımızın altına YORUM - GÖRÜŞLER'inizi paylaşmanızdır.Bu em benim hemde site'mizi ilk sıralarda görmemiz için çok önemlidir..!İyi zaman geçirmeniz dileğiyle TEŞEKKÜRLER..!



14 yorum:

  1. 4.5 G için çok ayrıntılı ve güzel bir makale teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten tebrik ederim çok detaylı bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Sabırsızlıkla bekliyorum 4.5G nin geliş tarihini

    YanıtlaSil
  4. 4G gelecekti sonadan akıllı bir müdahale ile 4.5G ye geçiş yapıldı :D buda iyi artık dünyanın 2 adım gerisinde değiliz. 0,5 adım gerisinde olacağız Türkiye ilerliyor.. :D

    YanıtlaSil
  5. 5G ile ülkemizde olacak gelişmelerin fazla farklı şeyler olacağını sanmıyorum ama neyse..

    YanıtlaSil
  6. Sanırım telefonum desteklemiyor ama Nisan 2016 ya kadar yeni bir telefon alırım.Bir de merak ettiğim bu teknolojiyle birlikte sanırım adsl bağlatma yerine mobil internet evlerde kullanımı artacaktır.Başvuru, kablo çekimi işlemleri için neden uğraşalım ki .Ücretleri uygunsa tercih edilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Çok yararlı bir makale.4 gözle 4.5 G yi bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  8. tamamen dış güçlerin oyunu 3g neyimize yetmiyor ki.:)

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten hız olarak çok iyi ya :) Ama 1 Nisan'a kadar bekleyeceğiz maalesef :( Keşke bu yılın sonlarına doğru çıksaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizlerde öyle olmasını isterdik.Meriç bey.

      Sil
  10. Muhteşem bir alt yapi ile geliyor hergun takipteyim

    YanıtlaSil
  11. 4.5 G teknolojisi umarım sorunsuzca yerleşir ve ülkemizin tamamını kaplar.Her ne kadar büyük dosyalar ı hızlı indirmek güzel gelsede bir 8 gb lık paket yapmak şu nada cep yakıyor en büyük umudum fiyatların ucuzlaması.

    YanıtlaSil